Hoe kom je in Innsbruck

Vliegveld Innsbruck

Sinds een paar jaar is Innsbruck iedere winter en zomer opgenomen in het programma van Transavia, deze voordelige luchtvaartmaatschappij maakt tijdens de wintersportperiode meerdere vluchten per dag naar Innsbruck vanaf Eindhoven, Schiphol, en Rotterdam. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, wie buiten de schoolvakanties vliegt kan al voor 29 euro naar Innsbruck vliegen.

Kijk voor het vergelijken van vluchtprijzen in het vliegtickets Innsbruck overzicht op VliegenNaar. En mocht er niet meteen een aanbieding naar je gading zijn dan kan je op VliegenNaar ook aangeven hoeveel je maximaal voor je reis wil betalen. Ze sturen je dan bericht als er een goede deal voor jou is.

Vliegveld Innsbruck

De luchthaven van Innsbruck is niet heel erg groot, het heeft één landingsbaan en je wordt met een bus bij het vliegveld opgehaald. De terminal is eigenlijk meer een soort van treinstation. Verwacht dus geen Schiphol-achtige passages en vertrekhallen.

De luchthaven werkt zeer efficiënt en je bagage is altijd razendsnel uit het vliegtuig. Vanaf de luchthaven kun je direct overstappen op het openbaar vervoer naar Innsbruck en het treinstation. Of je kunt een auto huren. Alle grote verhuurders zijn op de luchthaven aanwezig. Hiervoor volg je de borden naar de parkeergarage. Op de begane grond vindt je alle kantoortjes van de verhuurders. Je auto staat dan vervolgens op een aangewezen plek in de parkeergarage. Boek je auto altijd van tevoren daarmee bespaar je veel geld. Je kunt je auto bijvoorbeeld bij Sunnycars boeken.  Zij vergelijken alle prijzen met elkaar.

Met de auto naar Innsbruck

Autobaan in Tirol

Het makkelijkst is een eigen auto, vanuit Nederland is het ongeveer 9 uur rijden naar Innsbruck (zonder pauzes en ander oponthoud) het grootste deel van de reis gaat door Duitsland, je kunt kiezen voor de route via Würzburg en München, en dan de grens over bij Kufstein.  Een andere optie is via Ulm en dan bij Reutte via de Fernpas de grens oversteken. Deze route is alleen interessant op een doordeweekse dag en bij goed weer. Zodra het drukker wordt op deze weg krijg je te maken met zogenaamd blokrijden, dat betekent dat er slechts een bepaald aantal auto’s wordt doorgelaten om ervoor te zorgen dat het verkeer niet vast komt te staan. Omdat de pas veel door vrachtverkeer wordt gebruikt is dat helaas noodzakelijk.

Parkeren in Innsbruck

Parkeergarage Innsbruck

Net als in Nederland moet je in Innsbruck betalen voor het parkeren. Er zijn diverse parkeergarages in de stad. Langs de staat kun je ook parkeren, maar de tijd dat je er mag staan in beperkt. In binnenstad mag je maximaal 90 minuten staan. In de parkeergarages mag je langer staan en de tarieven liggen een stuk lager dan parkeren op straat. De belangrijkste parkeergarages in het centrum zijn bij het Kaufhaus Tyrol.