Steden en dorpen

Steden en Dorpen in Tirol

Steden en dorpen in TirolHet echte leven in Tirol speelt zich af in één van de honderden dorpen, waarbij vooral de gemutlichkeit en het karakter zoveel mogelijk bewaard is gebleven. Tirol kent ook een aantal steden; Innsbruck is met 130.000 inwoners de grootste stad van Tirol en de vijfde stad van Oostenrijk. Verder zijn Kufstein en Lienz  belangrijke steden in Tirol.

Vooral Innsbruck en Tirol zijn tijdens een vakantie de moeite waard om te bezoeken. Innsbruck is een levendige universiteitsstad en dankzij de meer dan 35.000 studenten is er in de stad altijd wat te beleven.

Innsbruck

Innsbruck in TirolInnsbruck is de hoofdstad van Tirol. Een bezoek aan de stad mag dan zeker niet ontbreken tijdens een vakantie naar Tirol. Ook al is het meer dan 45 jaar geleden dat de Olympische spelen in Innsbruck werden gehouden de stad heeft nog steeds het karakter van een sportstad. De Skischans op het Bergisel is daar een mooi voorbeeld van. En is ieder jaar het toneel van het vierschanzentournee waarbij gedurende een week de vier belangrijkste skischansen in Europa wordt aangedaan.

Innsbruck is ook de winkelstad van Tirol. Prachtige warenhuizen en gezellige winkelstraten vol met leuke winkels en boetieks zijn kenmerkend voor de binnenstad van Innsbruck.

»» Lees meer over Innsbruck

Kufstein

Kufstein TirolPrecies op de grens met het Duitse Beieren en Oostenrijk ligt het vestingstadje Kufstein. Het stadje ligt aan de rivier de Inn welke praktisch door heel Tirol loopt. De oude stad heeft naast prachtige stegen zoals de Römerhofgasse met leuke boetiekjes een veel gezellige restaurants en cafe’s. Daarnaast is er ook een prachtige vesting welke de stad vroeger beschermde tegen overnames van onder andere Napoleon.

De Burcht Kufstein is het symbool van de stad en het is een prachtig decor voor de vele evenementen welke in Kufstein worden georganiseerd.  Met de spectaculaire Panoramabahn wordt je snel naar de burcht gebracht.

Ischgl

Ischgl

IschglEen top wintersport bestemming en één van de populairste dorpen in Tirol. Het dorp Ischgl ligt aan de voet van de Silvretta Arena. Dat skigebied mag zich rekenen tot één van de grootste skigebieden van Oostenrijk.  De bijna 240 kilometer aan perfecte pistes en gezellige Après Ski geven Ischgl net dat beetje flair extra. De jaarlijkse start van het wintersportseizoen wordt uitbundig gevierd met concerten van bekende internationale popartiesten. In de zomermaanden is Ischgl een perfecte bestemming voor een wandel- of fietsvakantie.

Galtür

Galtür

Een stuk rustiger dan het hier bovengenoemde Ischgl is het dorpje Galtür. Aan het einde van het Paznauntal met een eigen skigebied(je) en in de zomermaanden een ideale plek om de bergen en de wandelingen rondom de Silvretta te te ontdekken. In Galtür draait in principe alles om de wintersport gelukkig zoekt men de laatste tijd ook naar activiteiten in de zomermaanden.

Alpbach

Alpbach

Het is alsof je terug in de tijd reist als je door het dorpje Alpbach loopt. Hier tref je geen megalomane hotels en andere hoogbouw aan. Alles blijft hier zoals het is. Achter de prachtige gevels welke soms meer dan honderd jaar oud zijn tref je natuurlijk wel moderne hotels aan en andere voorzieningen. Alpbach is niet alleen een leuk wintersport dorp waarbij de nadruk op wintersport ligt en niet op de apres-ski. Ook tijdens de zomermaanden is het goed toeven in Alpbach. De prachtige wandelingen zijn noemenswaardig.  Alpbach is niet alleen een vakantiebestemming; het forum Alpbach is een belangrijk instituut op het gebied van politiek. Jaarlijks komen hier veel Europese politici naar toe om met elkaar in een informele manier in debat te gaan over de wereldse problemen.